Veelgestelde vragen over zwembadonderhoud

Heeft u een zwembad of zwemvijver laten aanleggen maar blijft u zitten met vragen over het onderhoud? Ziet u dit niet zitten om zelf te doen? Of wat kan u juist wel zelf doen? 

We beantwoorden hieronder enkele terugkerende vragen die u misschien ook heeft.

Staat uw vraag er niet bij?
Vul gerust ons contactformulier in en wij bieden u spoedig het juiste antwoord.

Onze uitgebreide prijzenpakketten vindt u hier terug. Kan u zich niet vinden in één van deze pakketten? Contacteer ons gerust om uw situatie te bekijken of om een afspraak met ons te maken, we bekijken wat we voor u kunnen doen.

Het is een correcte prijs die zichzelf terugverdiend. Door kwalitatief en regelmatig onderhoud kan u jarenlang genieten van uw zwembad zonder ingrijpende kosten. Wel raden we aan te investeren in een recente pomp, energiezuinige warmtepomp en afdekking om de lopende kosten te beperken of zelfs drastisch te minimaliseren.

Een zwembad heeft heel wat onderdelen die dienen onderhouden te worden, zoals u kan zien in onze pakketten.

Een zwemvijver heeft een natuurlijk filtersysteem, maar ook de natuur kan soms een extra handje gebruiken. In onze pakketten kan u zien welk onderhoud we kunnen uitvoeren aan uw zwemvijver.

Afhankelijk van uw zwembad/zwemvijver en bijhorende systemen kan u zelf de kwaliteit controleren en bijsturen indien nodig. In het geval van een zwembad wordt aangewezen om regelmatig het vuil er uit te scheppen.

Zeker! Als u de voorkeur geeft om doorheen het zwemseizoen uw zwembad regelmatig zelf te onderhouden, dan kunnen wij ook enkel de intensievere opstart en winterstop voor u verzorgen. Neem zeker tijdig contact op om dit aan te vragen.